סיגלית אלל עשית עסקה של 21 מיליון שקל — מה הסוד מאחוריה?

%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%9c-%d7%a2%d7%a9%d7%99%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%94-%d7%a9%d7%9c-21-%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%a9%d7%a7%d7%9c-%d7%9e%d7%94

עסקה מפתיעה בתחום האשראי החוץ-בנקאי

סיגלית אלל, יורשת אימפריית הפיצוחים "דין שיווק וקלייה", עשתה מהלך פיננסי מעניין בשוק ההון. לאחר פחות משנה מאז רכשה מניות בפנינסולה, חברת אשראי חוץ-בנקאי, היא מכרה את החזקותיה לבעל השליטה בבית ההשקעות מיטב, ברווח נאה של 21 מיליון שקל. העסקה התבצעה במחיר של כ-64 מיליון שקל, וההחזקה של מיטב בפנינסולה עלתה לכ-80% מהחברה.

מה עומד מאחורי העסקה?

אלל רכשה את המניות בספטמבר האחרון תמורת 43 מיליון שקל, ובכך הצליחה להרוויח כ-50% על השקעתה תוך חודשים ספורים. העסקה הזו לא רק מדגימה את הכישורים הפיננסיים של אלל, אלא גם את השינויים המתרחשים בשוק האשראי החוץ-בנקאי, אשר מתחיל להיראות כאופציה אטרקטיבית יותר עבור המשקיעים.

תוכניות מיטב להרחבת ההשקעות בפנינסולה

בית ההשקעות מיטב, בראשות אילן רביב, ממשיך להרחיב את ההחזקות בפנינסולה, לאחר שרכש מעל ל-20% מהחברה בשנה האחרונה. ההשקעה הגדולה הזו מצביעה על כוונה להוביל למחיקת החברה מהבורסה ולשדרג את מצבה באמצעות הצעת רכש ישירה.

גורמים ברשות שוק ההון מתערבים

לפי דיווחים, רשות שוק ההון פנתה למיטב בטענה כי הוא לא קיבל אישור להגדיל את החזקותיו בפנינסולה. מדובר במחלוקות שמקפלות בתוכן את האתגרים הרגולטוריים שכוללים את הצורך באישור להגדלת החזקות. ברשות דורשים מהמוסד הפיננסי לספק הסברים, והציפייה היא להגיב לפני המועד שנקבע.

מה זה אומר לשוק האשראי החוץ-בנקאי?

עם העלייה בריבית והרגולציות המתרקמות, הוחלט המשקיעים לשים לב לחברות האשראי החוץ-בנקאי, שהצליחה להוכיח עמידות מול התנאים המאתגרים של השוק. פנינסולה מדווחת על תוצאות כספיות מרשימות, עם עלייה של 38% בהכנסות המימון נטו ברבעון הראשון של 2025.

מותגי פיצוחים פופולריים

דין שיווק וקלייה, החברה בה משתייכת אלל, היא אחת מיצרניות הפיצוחים המוכרות בישראל. המשפחה המפעילה את החברה היא בעלת קשרים עסקיים רבים וידועה בהשקעתה באיכות המוצרים. המותגים תחת הפיקוח של החברה כוללים את "ששון הקולה", "שקדיה" ו"בית השיטה", אשר מייצא תועלות כלכליות לא מבוטלות.

תגובה ממיטב

מיטב טוען כי העסקאות שביצע הן לטובת ציבור בעלי המניות ונתח הפעולה היה בשל צורך מהותי. החברה הבהירה כי מתנהל פתיחות בשיח מול רשות שוק ההון, ויש מבט של הכלה של נסיבות ייחודיות המובילות להחלטותיהם.

שאלה של השקעה בניהול סיכון

השקעה בתחום האשראי החוץ-בנקאי עלולה להיות כפופה לסיכונים גבוהים יותר מאשר בשוק הבנקאי המסורתי. תחת זאת, אם חברות מצליחות לאזן את התשואות תוך ניהול סיכונים נכון, הן עלולות להגיע להצלחות מרשימות. השוק מתייחס להצלחות הגלומות בעסקאות דומות, וסביר להניח שהשקעות נוספות ימשיכו לזרום מצד משקיעים.

סיכום

המכירה של סיגלית אלל למיטב מהווה דוגמה בולטת לתמורות בשוק ההון וליכולת של בעלי הון לנצל הזדמנויות עסקיות. השתקפות של פעילות זו בשוק האשראי החוץ-בנקאי מעלה תהיות לגבי העתיד של תחום זה, אשר לאור המצב הכלכלי הנוכחי, עשוי לזכות בהצלחות נוספות אם ינוהל בצורה נכונה.

  • הצעדים המומלצים למשקיעים בתחום האשראי
  • מגמות לאחר קיץ חם בשוק המניות
  • תשואות גבוהות מול ניהול סיכונים