מיתון או תיקון? המשבר הכלכלי בארה"ב והשלכותיו
בשבועות האחרונים, שוק ההון האמריקאי חווה ירידות שערים משמעותיות, והשאלות הנשאלות הן האם מדובר בתיקון זמני או שמא יש לסמן את התחלתו של מיתון. הפוליטיקה וההחלטות של ממשלת ארצות הברית בלחץ המלחמות הסחר משפיעות על התחושה הכלכלית של הציבור ובעיקר על תחושת הביטחון של הצרכנים.
ההשפעות הכלכליות של אופי ההנהלה
ההנהלה של ממשלת טראמפ מתאפיינת בקבלת החלטות מהירות ומשתנות, ולא תמיד מתוכננות ממקור ראשון. זה יוצר אקלים של אי ודאות, שמוכר לנו בעיקר מהשפעות ממשלתיות קודמות, כאשר הציבור נפגע מהחלטות המזוגגות בחוסר ודאות.
המשמעות היא שהצרכנים והעסקים חווים רמות חדשות של פחד וחוסר יציבות, שיכולות להוביל לירידות בתקציב הצרכני ולפיטורים בכמה תחומים.
דינמיקה של אינפלציה
לאחר שעליית האינפלציה בארה"ב הגיעה לשיא של 9.1% ביוני 2022, חוקרי הכלכלה התמודדו עם מציאות חדשה והשיקו מהלכים שנועדו להקטין את הביקושים במטרה להוריד מחירים. אולם, ישנם כוחות רגולטריים נוספים – הציפיות. במיוחד כאשר הציפיות הרעות הללו מתחזקות מהמצב הנוכחי וביחוד עם העלאות מכסים שגורמות לעלייה בעלויות המחירים.
ציפיות הצרכנים והממצאים מיום שישי
ביום שישי האחרון פורסם מדד הביטחון הצרכני של אוניברסיטת מישיגן, אשר הראה צניחה חדה של 11% לרמה של 57.9. מדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2022. תוצאות אלו מעידות על חוסר האמון המתרקם בקרב הציבור האמריקאי, דבר שעלול להשפיע על כאבי הראש הכלכליים של ממשלת ארה"ב.
- רכיבי המדד הצביעו על ירידה חדה בכל שכבות האוכלוסייה.
- הציפיות לאינפלציה גברו, דבר שמעיד על חשש לפגיעות נוספות.
אתגרים בעסקים בעקבות המשבר
לא רק הציבור חווה חוסר ודאות; גם העסקים עצמם מצפים מראש לשקול משמעויות של הירידות בשוק ובמקביל לעובדים שלהם. אנשי עסקים מדווחים על שיחות שצורכות אמון זהיר מהעבר כלפי העתיד.
מדדי אי הוודאות והעסקים
בעקבות הירידות האחרונות בשווקים, מדד אי הוודאות העסקי עלה לרמה השנייה בגובהה זה 50 שנה. מדד זה מהווה אינדיקציה לאי הוודאות שרבים מהעסקים באמריקה חווים כיום, וכל זאת תוך ירידה צפויה בכוח הקנייה וכמובן בצפיות עתידיות.
ההשפעות על שוק העבודה
שוק העבודה האמריקאי, עם שיעור אבטלה נמוך של 4.1%, עשוי לסבול מהשפעות הירידות, עד אשר תחושת הביטחון תשתנה. צפויים קיצוצים נוספים בהעסקה, כאשר כבר כיום ניתן לראות מגמות מצערות.
- עודף ההיצע בשוק העבודה מיולי משתקף בירידה מסוימת במשרות ברבעון הנוכחי.
- עובדים מוצאים עצמם במצב בו יש להדק את החגורה ולחשוב פעמיים לפני ביצוע רכישות.
מה צופן העתיד?
אם מלחמת הסחר האמריקאית תימשך, תהליכים קשים מחכים לנו, ולא ניתן יהיה למצוא פתרונות פשוטים. כדי להתמודד עם האתגרים הללו, נשאלת השאלה כיצד יתפקדו המשקיעים מול ציפיות מגולמות?
ההערכות למיתון מצביעות על כך שיכול להיות שהמצב יתדרדר עוד יותר, עם תמחור מחודש של נכסים במדדי המניות. מיזמים פוטנציאליים יכולים להזיק ליציבות בשוק, וכתוצאה עלולים להיראות הירידות החדות שממשלות הפד יידרשו לבצע.
ככה נראה המחקר האחרון על תחזיות לעתיד והקשרים בין המדינות, יציאת מכשירים ואחריות המס, ובסופו של דבר שאלות רבות לגביהם צפויות להפוך לנושאים מרכזיים.🚀
אנו ממליצים לעוקבים שלנו להיות מפקחים על הכותרות בנוגע למצב הכלכלה ולפעול בהתאם, גם מתוך רצון להבטיח חיסכון ועבודה грам seguro. 💼📈